Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

DIY make-up remover! - Σπιτικό γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ!


Απλή, οικονομική και εύκολη λύση, για να φτιάξουμε το δικό μας γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ με υλικά που όλες έχουμε στο σπίτι μας ή μπορούμε να τα βρούμε εύκολα :). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μάτια ή και σε όλο το πρόσωπο.

 Χρειαζόμαστε:

 1 δόση* ελαιόλαδο

1 δόση baby oil (προτιμήστε κάποιο με ελαφριά σύνθεση, για να μην προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια. Εγώ χρησιμοποιώ ένα με βάση το χαμομήλι)

2 δόσεις ροδόνερο ή ανθόνερο

1 δόση γλυκερίνη ή 1/5 δόση baby sampoo

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, κατά προτίμηση σε ένα μπουκαλάκι με βαποριζατέρ ή αντλία, ώστε να είναι πιο εύχρηστο. Το υλικό που θα πάρουμε θα είναι διφασικό και θα θέλει ανακάτεμα πριν το εφαρμόσουμε σε ένα βαμβακάκι για το χρησιμοποιήσουμε. Το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και πραγματικά δουλεύει πολύ καλύτερα από άλλα του εμπορίου! Ιδανικά το διατηρούμε για 7-10 μέρες.

tip 1: Αν θέλουμε τα αφαιρέσουμε αδιάβροχη μάσκαρα μπορούμε να διπλασιάσουμε τη δοσολογία του ελαιόλαδου.

tip2: Αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού και θέλετε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, ενώ δεν έχετε μαζί σας κάποιο κατάλληλο προϊόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη ή σκέτο ελαιόλαδο (αναγκαστική λύση, αλλά δουλεύει!)

*Ως δόση εννοώ  το μέσο μέτρησης που θα χρησιμοποιήσετε, για να υπολογίσετε την ποσότητα των υλικών σας. Εγώ χρησιμοποιώ το κουτάλι της σούπας για διάστημα 7-10 ημερών, που διαρκεί και το γαλάκτωμα. Για να το δοκιμάσετε μπορείτε να εκτελέσετε τη συνταγή με το κουταλάκι του γλυκού ή αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα μπορείτε να μετρήσετε με ποτηράκια για σφηνάκια. 

Φιλιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου